Biografie

In loc de biografie 

Am crescut intr-o familie religioasa. Primele mele amintiri ale copilariei sunt legate de momentele in care recitam poezii la biserica sau cand seara, eu si fratii mei, ascultam “predicile” tatalui nostru iar apoi cantam impreuna, ca intr-un mic program de biserica. Era un ritual zilnic pe care nu-l intelegeam dar pe care mi-l insusisem si il practicam cu sfintenie: rugaciunea de dimineata, citirea unui pasaj din Biblie, rugaciunile scurte inainte de mese, apoi micul program din timpul serii, incheiat cu o alta rugaciune, inainte de culcare. Peste saptamana, invatam obligatoriu pe derost o poezie pe care o recitam, asa cum am spus, duminica, la biserica.

Suna frumos, nu? La prima vedere pare imaginea ideala a familiei crestine. Dar nu a fost chiar asa.   “dumnezeul” pe care l-am cunoscut in copilarie era unul indiferent, ostil chiar, care jubila la nefericirea oamenilor, un set de reguli pe care daca nu le respectai, erai aspru pedepsit…    Adolescenta mea a fost una plina de confuzii, de cautare a propriei identitati, de framantari si profunda nefericire.   Tarziu, dupa ani de razvratire si frustrari , Dumnezeu mi s-a descoperit si am fost surprins de caldura, compasiunea,  tandretea Lui, am gasit in El tot ce nu cunoscusem pana atunci, toata dragostea de care am nevoie…

Muzica?

Muzica e o forma de comunicare intre mine si El. Deseori eu Ii cant, alteori se intampla ca El sa-mi daruiasca diverse cantece. Cateodata, in inchinare, cuvintele nu pot exprima indeajuns ceea ce as vrea sa-I spun si atunci curge libera, doar muzica. El a creat sunetele, deci intelege “limbajul” lor. Cochetez cu gandul ca in Cer vom folosi mai putin cuvintele si mai mult sunetele pentru comunicare.

Pana atunci, pentru mine muzica mai inseamna si un mod de a evada din lumea cenusie in care, deocamdata, imi consum existenta.

          De-a lungul timpului mi s-a intamplat sa aud de multe ori ca oamenii se regasesc in cantecele mele; poate ca din cauza ca, cel putin eu asa cred, ele exprima trairi, emotii, sentimente adevarate. S-au nascut din intrebarile mele, din neliniste sau tihna, din furie sau resemnare, din asteptari sau din nerabdare, alergand cu respiratia taiata catre destin sau pierdut in imbratisarea calda a Salvatorului meu.


Discografie:

1995 – “Corabier”

1996 – “Amagire”

1997 – “Dincolo de timp”

1998 – “Imposibil”

1999 – Cristale – “Cu ochi de copil”

2000 – “Avem nevoie de Isus in Romania”  si “Copil fara nume”

2001  – “Metamorfoza “   si “Lasa cantecul liber” – Transilvania Gospel

2002 –  Cristale- “O zi obisnuita”   si “Fly” – Transilvania Gospel

2003 – “Party”

2004 – “E vremea colindelor”

2005 – “Psalm”

2006 – Cristale – “Mergem inainte”

2007 – “Party again”

2009 – “Worship”

2013 – “Vise de imprumut” – Dolores Wagner

 

Concerte si turnee in tara si strainatate ( Franta, Spania, Italia, Olanda, Elvetia, Ungaria, Germania, Austria, Canada, Republica Moldova)

 

Cateva distinctii : 2000 – Radio Vocea Evangheliei – Interpretul anului

2001 – Festivalul Quo Vadis – personalitatea muzicala a anului

2005 – Premiul pentru cel mai bun album al anului “PSALM”

2009 – Festivalul Cristia – Premiul special pentru maturitate artistica

2012 – Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate

 

Alte proiecte:  Serialul tv “Aleea Cristale” realizat la Alfa & Omega Tv si Credo Tv

                          Festivalul “Quo Vadis”

                          Piese compuse pentru artisti ca : Dolores Wagner,  Luminita Ciuciumis, Betuel, Cifra Perfecta, Cristale, Transilvania Gospel, Ligia Muresan.

Comments are closed.